Néhány szó a blogokról:

Kezdjük azzal, hogy mi is az a blog? Egy állandóan frissülő tartalommal rendelkező weblap amely a szerző véleményét tematikusan mondja el. A szó maga a web és a log szavak összevonásából alakult ki - weblog.
A blogok fő típusai:
Személyes, hírblog, blogregény, vállalati blog persze ezen kívül még sok-sok típus létezik ezek száma folyamatosan bővül! Az írások blogbejegyzések vagyis postokon keresztül jelennek meg általában időrendben visszafelé. Van figyelemfelkeltő címük, tartalmuk, megjelenési idejük, szerzőjük, kategóriájuk és címkéik is vannak egy-egy postnak.
Legfontosabb kifejezések:
hozzászólás vagy comment: az olvasók véleménye
sablon: előre megalkotott kialakítás, weblapelrendezés
blogmotor: a program ami a blogolást lehetővé teszi
blog hálózat: valamilyen téma vagy más szempont (pl.: szerző) összekapcsolt blogok rendszere
shoutbox: felület ahol a blog írója és olvasója interaktívan találkozhat egyfajta üzenőfal
blogszolgáltató: olyan szolgáltató aki lehetővé teszi az ingyenes blogolást, szinte nulla előképzettséggel és akár egy fillér befektetés nélkül!

Néhány hasznos link ha belevágsz!

A legismertebb és legsokoldalúbb:
Blogspot a google blog motorja
Egy másik:
blog.com
Ingyenes blog sablonok:
free blog templates
Ingyenes blog készítő:
free blog maker
Ingyenes online hátterek:
free blog backgrounds

Jöjjön pár blog amiket érdekesnek találok:

A legnagyobb magyar flash játék oldalról és még nagyon sok minden másról is olvashatsz játékok blog. Megtudhatod hol érdemes és mikor játszani, de olyan létfontosságú dolgoról is olvashatsz mint például zombis viccek!
Egy viszonylag új oldal legfrissebb híreit olvashatod itt, de sok minden más is belefér, dalszövegek, vicces videók, klipek és még sok-sok minden egyéb játékok8 blog
Végül, de nem utolsó sorban pedig egy olyan a játékvan blog amely olyan témákat dolgoz fel amely a legismertebb magyar tematikus gyűjtemény tartalmát, híreit lehetőségeit népszerűsíti! Na itt aztán tényleg van minden (beleraktak mindent mint Mari néni a lekváros-mákos rétesbe) kifestő, háttérkép, képek, videók, dalszövegek, ismertetők, linkek, katalógusok..

 

Végül néhány kvíz kérdés:

Ki alkotta meg a weblog szót és mikor?
Jorn Barger 1997-ben
Melyik esemény adott nagy lökést a műfajnak?
A 2001-es amerikai terrortámadások